https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-rozdelil-mezi-164-lidi-s-nizkymi-prijmy-penize-na-vymenu-kotlu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj rozdělil mezi 164 lidí s nízkými příjmy peníze na výměnu kotlů

10.3.2023 00:51 (ČTK)
Oheň v kotli
Oheň v kotli
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Středočeský kraj dnes rozdělil mezi dalších 164 lidí s nízkými příjmy peníze na výměnu kotlů za ekologičtější. Rozhodli o tom krajští radní. Jde o částku přes 26 milionů korun. Radní schválili také zásobník dalších 242 žádostí za více než 39 milionů korun, které musí vyčkat na případné navýšení prostředků z ministerstva životního prostředí. ČTK o tom informoval mluvčí kraje David Šíma.
 

Žádosti o dotace na výměnu kotlů pro nízkopříjmové domácnosti přijímal kraj loni v létě, zaevidoval 2334 podaných žádostí v celkové hodnotě 375 milionů korun. "Dosud bylo proplaceno celkem 219 žádostí za téměř 37 milionů korun," uvedl Šíma.

Středočeský kraj doposud požádal ministerstvo o 266 milionů korun. Kraj předpokládá, že po navýšení částky podpoří všechny žádosti. "Aktuálně máme již připravenu žádost o navýšení alokace o téměř 40 milionů tak, abychom mohli uspokojit všechny žádosti," uvedl hejtmančin náměstek pro finance a dotace Michael Kašpar (STAN).

Celkově šlo již o čtvrtou výzvu na příjem žádostí o dotaci na výměnu starých kotlů na tuhá paliva. Poprvé ale nejsou dotace zaměřené na širokou veřejnost, ale žádat mohli jen lidé v důchodu a s nízkými příjmy. Pro domácnost žadatele současně platilo, že průměrný čistý příjem na člena domácnosti v roce 2020 nebyl vyšší než 170.900 korun a byly naplněny stanovené podmínky programu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist