https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-souhlasil-s-revitalizaci-litavky-na-berounsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj souhlasil s revitalizací Litavky na Berounsku

17.4.2002 19:55 | PRAHA (ČIA)
Souhlas s revitalizací toku řeky Litavky na Berounsku vydali na posledním zasedání středočeští radní. Z kapitoly regionálního rozvoje uvolnili 250 tisíc korun na financování dokumentace pro územní rozhodnutí k realizaci tohoto projektu. "Na financování se bude kromě kraje podílet rovněž Povodí Vltavy, Ministerstvo zemědělství ČR a obec Králův Dvůr," uvedl dnes pro ČIA mluvčí středočeského hejtmana Petr Husák s tím, že celkové náklady na úpravy toku Litavky vystoupí podle prvních odhadů na 350 milionů korun.
 

Středočeští radní proto vypsali výběrové řízení na technicko-ekonomickou studii a zpracování žádosti o spolufinancování projektu formou vypsání jednomu uchazeči, společnosti Hydroprojekt CZ. Vedení kraje tak reagovalo na četné připomínky představitelů zejména radnic v Berouně, Králově Dvoře a Nižboru, kteří upozorňovali na časté kolísání hladiny řeky a její vylévání z břehů.

Druhým problémem je čistota toku Litavky, kterou by měl výrazně zlepšit systém sběračů odpadních vod.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist