https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-spusti-dalsi-vyzvu-na-prijem-zadosti-o-dotace-na-nove-kotle
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj spustí další výzvu na příjem žádostí o dotace na nové kotle

2.5.2023 00:32 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Středočeský kraj spustí v červnu další výzvu na příjem žádostí o dotace na nové kotle. Stejně jako v předešlé budou moci žádat lidé s nízkými příjmy a důchodci, kteří žijí ve středních Čechách. Schválili to středočeští krajští radní, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.
 

"Oprávněnými žadateli budou lidé ve starobním důchodu nebo invalidním důchodu pro invaliditu 3. stupně a ti, kteří pobírají příspěvek na bydlení," uvedl krajský náměstek pro oblast financí Michael Kašpar (STAN). Podle něj může kdokoliv využít také alternativu, a to dotační program Státního fondu životního prostředí Nová zelená úsporám.

Z krajské dotace bude možné nahradit staré kotle na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy, které bude od září 2024 zakázáno používat. Předpokládaný počet přijatých žádostí hejtmanství odhaduje na 2000. Dle statistických šetření je ve Středočeském kraji stále několik tisíc nevyhovujících kotlů na tuhá paliva, doplnil Šíma.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist