https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesti-radni-schvalili-dalsi-dotace-na-ekologictejsi-kotle
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeští radní schválili další dotace na ekologičtější kotle

21.10.2022 00:52 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Středočeští radní schválili první žádosti o dotace na ekologičtější kotle pro nízkopříjmové domácnosti. Zatím vyhověli 500 žadatelům, získají celkem 82 milionů korun. Ve schvalování žádostí bude rada kraje pokračovat. Jde o čtvrtou dotační výzvu, tentokrát není zaměřená na širokou veřejnost, ale na lidi v důchodu a s nízkými příjmy, informoval ČTK mluvčí hejtmanství David Šíma.
 

Dotace jsou určeny na výměny starých kotlů na tuhá paliva, kraj na ně využije evropské dotace z Operačního programu Životní prostředí. Žádosti o dotace přijímal od 6. června do konce srpna. Po skončení lhůty eviduje 2334 žádostí celkově za 375 milionů korun. Zatím má požádáno o 266 milionů Kč, podle Šímy však lze předpokládat, že rozdíl mezi těmito penězi a částkou vycházející z počtu žádostí ministerstvo životního prostředí dorovná, aby mohly být uspokojeny všechny doručené žádosti.

Podmínkou pro získání dotace bude pravidlo, podle kterého průměrný čistý příjem na člena domácnosti žadatele v roce 2020 nebyl vyšší než 170 900 Kč. Další skupinou, pro kterou je dotace určena, jsou žadatelé, kteří pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod třetího stupně, případně studenti do 26 let nebo lidé, kteří pobírali dávky v hmotné nouzi či příspěvek na bydlení.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist