https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stribrsky-region-chce-ziskat-35-milionu-korun-z-programu-sapard
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stříbrský region chce získat 35 milionů korun z programu Sapard

6.9.2001 09:50 | STŘÍBRO (ČIA)
Dotaci ve výši 35 milionů korun z programu Evropské unie (EU) na rozvoj cestovního ruchu chtějí získat členské obce sdružené ve Stříbrském regionu. Jejich záměrem je vybudování systému cyklotras a naučných stezek, které mají spojovat radu místních pozoruhodností, kuriozit a objektů pro turistiku. Projektově by měl být záměr připraven příští rok v březnu. Informoval o tom předseda sdružení obcí Stříbrský region Petr Bursík.
 

"Nejprve musíme z prostředků obcí sdružit finance na vypracování projektů. Ty budou stát bezmála jeden a čtvrt milionu. Z programu Test bychom pak mohli získal zpětně 70 procent nákladů na projekt. Sedmdesát procent by mohla činit také dotace Evropské unie na celkové investiční náklady, které odhadujeme asi na padesát milionů korun," řekl předseda sdružení obcí Stříbrský region Petr Bursík.

Celkem 19 obcí sdružení se dohodlo, že atraktivitu území zvýší současně i z vlastní iniciativy. Ve Svojšíně tak například hodlají z místního zámku vybudovat ubytovnu, Stříbro plánuje obnovení klášterních zahrad a v Kladrubech se známou katedrálou uvažují o rekonstrukci přírodního amfiteátru. Pokud se projektové přípravy sdružení vydaří, projekt se bude ucházet o dotaci z programu Sapard.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist