https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stromy-uvolni-misto-prvni-pardubicke-tartanove-draze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stromy uvolní místo první pardubické tartanové dráze

14.1.2002 14:24 | PARDUBICE (ČIA)
Nejméně 11 stromů bude ještě v zimním období pokáceno na hřišti Základní školy na Benešově náměstí v Pardubicích. Uvolní tak místo první tartanové dráze, která bude ve městě vybudována. ČIA to sdělil Jaroslav Jonáš z tiskového oddělení pardubického magistrátu s tím, že s výstavbou hřiště se začne okamžitě po pokácení za příznivých klimatických podmínek.
 

Pokáceno bude pět bříz o průměru kmene kolem 15 centimetrů, jeden jeřáb a jeden javor, oba o průměru kolem 30 centimetrů, další tři javory o tloušťce od 10 do 20 centimetrů a jednu 15 centimetrů silnou lípu.

Petr Hrubant z odboru životního prostředí pardubického magistrátu doplnil, že kostru výsadeb zde tvoří lípy v pravidelném odstupu. "Náš odbor i vedení školy má zájem, aby tyto lípy zůstaly zachovány. Přizpůsobil se tomu i projekt na novou dráhu. Investiční odbor má však obavy, že tlející opadané listí bude dráhu poškozovat. Proto jsme dále povolili ořezání těch částí korun, které přesahují nad dráhu. Kromě toho jsme uzavřeli dohodu, že povolíme i skácení těchto lip, pokud se prokáže, že dráhu skutečně poškozují a investici znehodnocují, nebo pokud při stavbě dojde k vážnému poškození jejich kořenového systému," dodal Hrubant.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist