https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/strossmayerovo-namesti-se-docka-dopravnich-zmen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Strossmayerovo náměstí se dočká dopravních změn

16.2.2001 15:30 | PRAHA (ČIA)
Strossmayerovo náměstí by se mělo v příštích letech dočkat změn, které přinesou především zklidnění dopravní situace. Hlavní úpravy Strossmayerova náměstí a přiléhajících úseků ulic Milady Horákové, Dukelských hrdinů, Janovského a části Antonínské by měly spočívat v omezení automobilové dopravy, rozšíření ploch pro pěší a přemístění tramvajové zastávky. Změny by se případně měly týkat i drážních těles tramvajových tratí. ČIA o tom informovala tisková mluvčí MČ Praha 7 Helena Šmídová.
 

Ulice Milady Horákové, konkrétně její východní části, by se mohla dotknout především zvažovaná realizace chybějícího tramvajového oblouku mezi ulicí Dukelských hrdinů a ulicí Milady Horákové. Ulice Dukelských hrdinů se dotkne především přemístění tramvajové zastávky "Strossmayerovo náměstí" (ve směru od nábřeží k Výstavišti) blíže ke Strossmayerovu náměstí.

Na změny v ulici Dukelských hrdinů naváží úpravy Strossmayerova náměstí, kterého se bude týkat především uzavření jeho severní strany (u ulice Janovského) pro automobilovou dopravu. Celá plocha kolem domů v severní části náměstí až po nově umístěnou zastávku bude řešena jako pěší zóna, doplněná zelení a mobiliářem. Plocha náměstí před kostelem sv. Antonína bude pěšími komunikacemi a přechody pro chodce propojena s jižní částí náměstí, vozovka podél severního okraje kostela bude změněna na zelenou plochu. "Komunikace za Kulturním domem Vltavská bude zaslepena s tím, že zůstane možnost průjezdu zásahových vozidel," dodala Šmídová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist