https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/strossmayerovo-namesti-se-stane-pristi-rok-pesi-zonou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Strossmayerovo náměstí se stane příští rok pěší zónou

21.12.2001 11:19 | PRAHA (ČIA)
Pěší zónu z celého Strossmayerova náměstí hodlá udělat Městská část Praha 7 již v příštím roce. Jak dnes ČIA řekl radní Štěpán Hasal, celková přeměna náměstí na pěší zónu přijde městskou část na 8,5 milionu korun.
 

"Rozjeli jsme projekt, kdy bude náměstí upraveno na opravdové náměstí bez automobilové dopravy, jen s tramvajovým provozem," pokračoval Hasal. Stavba začne na jaře roku 2002, a protože není nijak náročná, dokončení je plánováno již na léto stejného roku.

Realizace stavby spočívá v úpravě dopravního řešení a v rozšíření pěší plochy náměstí tak, aby došlo k celkovému dopravnímu zklidnění této lokality. Ve východní části přilehlé ulice Milady Horákové je plánováno navázat chodník přímo na nově přemístěnou tramvajovou trať. Současný jízdní pruh u severního chodníku ulice by měl být nahrazen zásobovacím jízdním pruhem, jehož výška bude vyrovnána s chodníkem. V úseku ulice Dukelských hrdinů po Veverkovu ulici bude průjezd automobilů ve směru k této ulici zakázán, povolena bude pouze doprava směrem k Letenskému náměstí.

Plocha náměstí před kostelem svatého Antonína bude propojena pěšími komunikacemi a přechody pro chodce s jižní částí náměstí, vozovka podél severního okraje kostela bude změněna na zelenou plochu. Komunikace za Kulturním domem Vltavská bude zaslepena s tím, že zůstane možnost průjezdu zásahových vozidel. "Součástí úprav bude také zkulturnění prostředí městským mobiliářem, tedy lavičkami, koši a podobně," informoval Hasal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist