https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/studenti-pomahaji-obnovit-zeleznicni-trat-ze-saska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Studenti pomáhají obnovit železniční trať ze Saska

16.1.2001 15:50 | DOLNÍ POUSTEVNA (ČIA)
Studenti Vyšší a střední dopravní školy v Děčíně pomohou při zpracování projektu a obnově regionální přeshraniční železniční trati mezi saským městem Sebnitz a Dolní Poustevnou na Děčínsku. Starosta Dolní Poustevny Miroslav Jemelka pro ČIA uvedl, že obě města zadala studentům děčínské školy vytvoření projektu v rámci studijní odborné práce.
 

"Po regionální tratích mohou v současnosti turisté cestovat z Děčína do Sebnitz přes Bad Schandau. Po obnovení před padesáti lety zrušeném úseku mezi Sebnitz a Dolní Poustevnou bude možno přímo cestovat z Bad Schandau do Rumburku a dalších měst a obcí Šluknovského výběžku. Dojde tak k přímému železničnímu spojení Euroregionů Labe a Nisa a trať budou moci využívat návštěvníci Národního parku České Švýcarsko," řekl starosta Jemelka.

Dalším společným česko-saským projektem je výstavba centra volného času v Dolní Poustevně. Jeho součástí bude plavecký bazén, sportovní hala a další sportovní a rekreační zařízení, která mají v budoucnu sloužit pro obyvatele Šluknovského výběžku i sousedních saských měst a obcí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist