https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/studenti-v-patek-poradali-celosvetovou-virtualni-demonstraci-za-klima
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Studenti v pátek pořádali celosvětovou virtuální demonstraci za klima

27.4.2020 00:15 | BERLÍN (ČTK)
Některé studentské skupiny přišly v době koronavirové krize s netradiční formou protestu, v Berlíně umístily do parku před budovou Spolkového sněmu tisíce transparentů s výzvami k záchraně klimatu.
Některé studentské skupiny přišly v době koronavirové krize s netradiční formou protestu, v Berlíně umístily do parku před budovou Spolkového sněmu tisíce transparentů s výzvami k záchraně klimatu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Skupiny mládeže sdružené v hnutí Fridays for Future (Pátky pro budoucnost) v pátek uspořádaly celosvětovou virtuální demonstraci, v níž světové lídry vyzývali, aby konali proti globálnímu oteplování. Dlouho plánovaný protest se přesunul do internetového prostředí kvůli vládním omezením shromažďování v důsledku koronavirové pandemie, informovala agentura Reuters.
 

Při protestu, který byl 24 hodin přenášen na kanálu YouTube, si jeho účastníci vyměňovali názory na to, jak nejlépe čelit klimatickým změnám. Na sociálních sítích pod hashtagy #DigitalStrike a #FightEveryCrisis rovněž vystavovali své fotografie s transparenty a výzvami politikům.

Některé studentské skupiny angažované v hnutí přišly v době koronavirové krize s netradiční formou protestu. V Berlíně umístily do parku před budovou Spolkového sněmu tisíce transparentů s výzvami k záchraně klimatu, uvedla agentura DPA.

Celosvětová virtuální demonstrace.
Celosvětová virtuální demonstrace.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora

Švédská aktivistka Greta Thunbergová, která hnutí školáků stávkujících za klima před dvěma lety iniciovala, u příležitosti středečního Dne Země uvedla, že klimatická krize "možná není tak bezprostřední jako krize koronavirová, ale potřebujeme se pustit do jejího řešení hned, v opačném případě bude nevratná".

"Myslím, že z této krize vyjdeme ještě silnější a motivovanější," dodala k budoucnosti hnutí. "Stále můžeme být aktivisty v on-line prostředí. Můžeme tlačit vlády, lidi u moci a tvůrce politiky z domova. Svůj hlas musíme využít."

V uplynulých dvou letech se pravidelných studentských demonstrací za ochranu klimatu účastnily po celém světě statisíce lidí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist