https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/studie-ukazuje-ze-okoli-lipna-nevyuziva-turisticky-potencial
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podle studie okolí Lipna nevyužívá plně svůj turistický potenciál

26.11.2016 09:10 | HORNÍ PLANÁ (ČTK)
Studie mezinárodní poradenské společnosti KPMG ukazuje, že okolí lipenské vodní nádrže nedostatečně využívá svůj turistický potenciál. Lokality jsou naplno vytíženy jen během sezony, ukazují první závěry analýzy. Turistický spolek Lipensko proto připravuje konferenci, na které chtějí zástupci obcí a podnikatelů z regionu vytvořit záměr, který by okolí přehrady změnil v celoroční turistickou destinaci. ČTK to řekl předseda spolku Jiří Mánek.
 

Podle studie KPMG chybí kvalitnější infrastruktura v oblasti mezi Volary a Frymburkem. Další závěr poukazuje na to, že až 70 procent turistů tráví sezonní dovolenou pouze v obci Lipno nad Vltavou. Podle turistického spolku Lipensko je nutné, aby se zdejší podnikatelské subjekty spojily a začaly spolupracovat na vytvoření jednotné destinace.

"Rozvoj Lipenska vyžaduje nové impulsy, které z tohoto unikátního území pomohou vytvořit atraktivní a konkurenceschopnou destinaci cestovního ruchu evropského významu," uvedl manažer KPMG Ondřej Špaček.

Okolí lipenské nádrže navštíví každoročně stovky tisíc turistů. Ti především přijíždějí v zimních měsících lyžovat do Skiareálu Lipno. V létě využívají ve stejném místě atrakce cyklistický Bikepark, lanový park, aquaworld nebo hopsárium. Celoročně lidé navštěvují Stezku korunami stromů.

Konference o celoročním využití okolí lipenské nádrže, se uskuteční 1. prosince v areálu Olšina u Horní Plané. "Vnímáme ji jako důležitý impuls pro další práci. Jsou tu stovky subjektů, každý má plno skvělých nápadů, jen trošku vázne spolupráce," uvedl Mánek.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist