https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sujb-nakonec-vydal-souhlas-se-zvysenim-vykonu-reaktoru-v-temeline
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SÚJB nakonec vydal souhlas se zvýšením výkonu reaktoru v Temelíně

19.10.2001 14:43 | PRAHA (ČIA)
Po několikadenních odkladech dnes kolem poledne Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB) vydal souhlas se zvýšením výkonu reaktoru v jaderné elektrárně Temelín. Její pracovníci tak mohou okamžitě zahájit zvyšování výkonu až na 75 procent celkové kapacity. ČIA to potvrdil tiskový mluvčí SÚJB Pavel Pittermann.
 

Na úrovni 75 procent bude provedeno celkem 294 plánovaných zkoušek a navíc bude zopakována zkouška přechodu elektrárny na krytí vlastní spotřeby, která neproběhla na úrovni 55 procent výkonu zcela bezproblémově.

Do února následujícího roku chtějí temelínští technici dokončit etapu na 75 procentech, dále etapu na 90 procentech a konečně i etapu zkoušek při plném výkonu reaktoru. Poté bude zahájen 18měsíční zkušební provoz 1. bloku, kdy bude elektrárna trvale pracovat na plný výkon a po jeho skončení přejde elektrárna na trvalý komerční provoz.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist