https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sujb-schvalil-system-fyzicke-ochrany-druheho-bloku-jete
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SÚJB schválil systém fyzické ochrany druhého bloku JETE

10.9.2001 10:22 | PRAHA/TEMELÍN (ČIA)
Druhý blok jaderné elektrárny Temelín (JETE) prošel úspěšně komplexními zkouškami technického systému fyzické ochrany. Od Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) proto získal povolení k zahájení provozu systému. Informoval o tom tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Příprava druhého bloku elektrárny k zahájení spouštění tak pokračuje v potřebném harmonogramu. Chystanému zavezení jaderného paliva do druhého bloku totiž musí předcházet nejméně tříměsíční provoz systému fyzické ochrany. Jak známo, konec prosince letošního roku jako termín pro zavezení paliva do druhého bloku je dalším závazným slibem ze strany ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra.

"Zkoušky, které byly uskutečněny pod dozorem pracovníků Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, ověřovaly činnost 100 procent instalovaného zařízení a bylo prokázáno, že technický systém fyzické ochrany splňuje předepsaná kritéria účinnosti a spolehlivosti," okomentoval úspěch Nebesář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist