https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sulc-foldyna-ekologicti-aktiviste-brzdi-rozvoj-severozapadnich-cech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Šulc, Foldyna: Ekologičtí aktivisté brzdí rozvoj severozápadních Čech

9.1.2002 08:23 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Za škodlivý pro další ekonomický a sociální rozvoj Ústeckého kraje (ÚK) a severozápadních Čech považují vedoucí představitelé Ústeckého kraje stížnosti a průtahy ekologických aktivistů z hnutí Děti Země a dalších iniciativ.
 

Hejtman ÚK Jiří Šulc (ODS) pro ČIA uvedl, že zpochybňování územního rozhodnutí Okresního úřadu v Mostě k výstavbě továrny mexické firmy Nemak v lokalitě obce Havraň ze strany Ekologického právního servisu výrazně opožďuje realizaci stamilionových investic. Zároveň se tak brzdí vytváření stovek nových pracovních míst v okrese, postiženém nejvyšší nezaměstnaností v České republice.

S prohlášením hnutí Děti Země a jeho Klubu za udržitelnou dopravu o nezbytném prodloužení stavebního řízení o trase dálnice D 8 přes území Chráněné krajinné oblasti České středohoří ostře nesouhlasí statutární zástupce krajského hejtmana ÚK Jaroslav Foldyna (ČSSD). Podle jeho slov nemohou o osudu tak významné investice pro severočeský region, Českou republiku a evropskou silniční dopravu rozhodovat ekologičtí aktivisté z Brna. Děti Země ve svém prohlášení zdůrazňují, že připomínky účastníků stavebního řízení jsou tak závažné, že rozhodnutí stavebního úřadu v Lovosicích hned tak nepadne a termín dostavby D 8 v roce 2005 je nereálný.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist