https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sumava-se-uz-nyni-pripravuje-na-zimni-sezonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Šumava se už nyní připravuje na zimní sezónu

10.10.2000 10:15 | PRACHATICE (ČIA)
O baterii čtyř zasněžovacích děl a umělé osvětlení malých vleků, vše na svahu zvaném Kobyla, posiluje před letošní zimní sezónou největší jihočeský šumavský lyžařský areál Zadov - Churáňov - Nové Hutě na Prachaticku. "Věříme, že v listopadu už budeme uměle zasněžovat," informoval ředitel lyžařského areálu Zdeněk Střeleček a dodal, že na čtyřech malých vlecích Kobyly bude také nové umělé osvětlení, které umožní večerní lyžování.
 

Na zimu se připravuje také Správa Národního parku Šumava. "Na zimní lyžařskou sezónu a údržbu běžeckých stop bude letos podstatně více prostředků. Podařilo se prosadit projekt v programu Phare a na údržbu stop tak bude zhruba o 300 tisíc korun více, než loňském roce, kdy do jejich úpravy správa parku a šumavské obce vložily celkem 560 tisíc korun," uvedl mluvčí šumavského parku Zdeněk Kantořík. Velké změny hlásí další známé jihočeské lyžařské středisko v Kramolíně u Lipenské přehrady. Ty se však nedotknou letošní lyžařské sezóny, ale až příští. "Bude vybudována moderní dvousedačková lanovka, která spojí velkokapacitní parkoviště nedaleko nové lipenské maríny s lyžařským areálem. Vše je ve stavu projektu, který dále přinese také moderní stacionární systém umělého zasněžování a dva nové vleky. Jeden z nich bude určen snowboardistům, druhý dětem," uvedl zástupce investorské firmy Conduco Pavel Mikeš.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist