https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/summit-potvrdil-ze-eu-chce-prosadit-parizskou-dohodu-o-klimatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Summit potvrdil, že EU chce prosadit pařížskou dohodu o klimatu

23.6.2017 06:00 | BRUSEL (ČTK)
EU hodlá při uskutečňování cílů dohody posílit spolupráci s mezinárodními partnery, včetně těch nejohroženějších zemí a demonstrovat tak solidaritu s budoucími generacemi a odpovědnost za celou planetu. / ilustrační foto
EU hodlá při uskutečňování cílů dohody posílit spolupráci s mezinárodními partnery, včetně těch nejohroženějších zemí a demonstrovat tak solidaritu s budoucími generacemi a odpovědnost za celou planetu. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | cooltour
Evropská unie je odhodlaná rychle prosadit pařížskou klimatickou dohodu OSN z roku 2015. Večer se na tom v Bruselu shodli šéfové států a vlád osmadvacítky. Na twitteru to uvedl předseda summitu Donald Tusk.
 

Český premiér Bohuslav Sobotka věří, že se brzy podaří dokončit ratifikaci dohody i v českém parlamentu. "Jde o lepší vyhlídky a budoucnost našich dětí," napsal na sociální síti krátce poté, co se summit na záměru shodl.

Evropská unie se snaží být lídrem v boji proti klimatickým změnám poté, co americký prezident Donald Trump nedávno oznámil, že USA od dohody odstupují. Naznačil tehdy, že se pokusí vyjednat dohodu novou a pro Spojené státy spravedlivější. Unie ale do Washingtonu vzkazuje, že dohoda se znovu vyjednávat nedá.

EU hodlá při uskutečňování cílů dohody posílit spolupráci s mezinárodními partnery, včetně těch nejohroženějších zemí a demonstrovat tak solidaritu s budoucími generacemi a odpovědnost za celou planetu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist