https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/supercity-manazer-slavi-ctvrte-narozeniny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SuperCity Manažer slaví čtvrté narozeniny

27.1.2001 10:30 | PRAHA (ČIA)
Už čtyři roky vyjíždí každé ráno z ostravského hlavního nádraží do Prahy a večer se vrací zpět vlak kategorie SuperCity Manažer, který zajišťuje kvalitní a rychlé spojení mezi Prahou, Ostravou a poslední dva roky i Bohumínem. Poprvé tomu tak bylo 27. ledna 1997 a od té doby už služeb tohoto vlaku využilo téměř 190 tisíc cestujících. ČIA to dnes potvrdil Pavel Tesař z tiskového oddělení Českých drah.
 

Jak dále uvedl, soupravu vlaku tvoří spolu s restauračním vozem výhradně vozy první třídy a vlak zvládne 358 km z Bohumína do Prahy těsně pod hranicí čtyř hodin. "Tato doba ještě klesne po dokončení prací na železničních koridorech," upozornil Tesař.

Jedna cesta Manažerem přijde na 520 Kč. Cestující mají ve vlaku k dispozici noviny a časopisy, občerstvení, které je v ceně jízdenky, i přípojku pro napájení notebooku. Tento vlak je rovněž prvním, ve kterém ČD zkoušejí napojení na internet. S nabídkou služeb Manažera souvisí i možnost bezplatného parkování automobilu v Bohumíně či Ostravě či možnost pronájmu automobilu v Praze, což je rovněž schopen zařídit vlakový personál.

Podle zkušeností ČD vlak využívají především manažeři, obchodníci a podnikatelé, dále například významní představitelé bank, ministři, poslanci i senátoři.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist