https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/surao-porada-seminar-o-budoucim-nakladani-s-vyhorelym-jadernym-palivem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SÚRAO pořádá seminář o budoucím nakládání s vyhořelým jaderným palivem

12.1.2002 15:06 | PRAHA (ČIA)
Správa úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO) pořádá ve středu 16. ledna seminář na téma "Budoucí nakládání s vyhořelým jaderným palivem a vysoce aktivními odpady". Akce, která se koná v hotelu Relax u Drsů v jihočeském Táboře, se zúčastní jak zástupci ČEZu a SÚRAO, tak představitelé ekologického sdružení Calla. Informoval o tom ředitel SÚRAO Vítězslav Duda.
 

Program semináře zahrnuje mimo jiné referát ČEZu na téma "Možnosti využití vyhořelého jaderného paliva", referát SÚRAO "Hlubinné úložiště vyhořelého paliva: národní a mezinárodní varianty" a příspěvek hnutí Calla "Nakládání s vyhořelým jaderným palivem - hledisko ekologické iniciativy". "Seminář je pořádán s cílem zvýšit informovanost o potenciálních variantách nakládání s vyhořelým jaderným palivem," uvedl mimo jiné Duda.

Problém vyhořelého jaderného paliva je v současné době největším otazníkem v problematice dalšího vývoje využívání atomové energie. Vyhořelé palivo, které se skladuje v hlubinných úložištích, totiž stále obsahuje více než 90 procent původní radioaktivní energie. "Vědci ve světě v současné době zvažují možnosti, jak tento potenciál využívat," uvedl člen představenstva ČEZu Josef Sedlák.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist