https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sva-holysov-likviduje-ekologicke-zateze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SVA Holýšov likviduje ekologické zátěže

29.3.2003 10:48 | HOLÝŠOV (ČIA)
Téměř 200 milionů korun si vyžádá likvidace starých ekologických zátěží v části areálu strojírenské společnosti SVA se sídlem v Holýšově na Domažlicku. Náklady na sanaci hradí Fond národního majetku. Informoval o tom předseda představenstva SVA Jaromír Jiřičný.
 

S dokončením sanace se počítá v příštím roce. Ekologické zátěže pocházejí z druhé světové války, kdy firma vyráběla munici. Podle Jiřičeného se v areálu SVA postupně odtěžují ložiska znečištění, následovat bude čištění spodních vod.

SVA Holýšov vyrábí výlisky a kabelové svazky pro automobily a autobusy. Společnost loni dosáhla tržeb ve výši zhruba půl miliardy korun. Zhruba 70 procent z této částky představoval export do Německa. SVA má v současné době 560 zaměstnanců. Majoritním vlastníkem je se 45 procenty SVA Trade, s. r. o. Do privatizace v roce 1992 byla SVA Holýšov součástí Liazu Jablonec.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist