https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svetova-banka-podpori-mestskou-dopravu-v-kyrgyzstanu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Světová banka podpoří městskou dopravu v Kyrgyzstánu

24.8.2000 11:40 | WASHINGTON/PRAHA (EkoList)
Světová banka (SB) schválila v úterý půjčku ve výši 22 miliónů amerických dolarů (USD) Kyrgyzstánu na podporu projektu "Městská doprava". Díky finančním prostředkům SB by se měla začít obnovovat a zlepšovat situace v městské hromadné dopravě v hlavním městě Biškek a ve městech Oš a Džalal-Abad. Projekt počítá s opravou silnic a chce pomoci alespoň začít s vytvářením možností, kde v budoucnu shánět peníze na opravy a údržbu infrastruktury.
 

Díky projektu má v kyrgyzských městech vzniknout "udržitelný, spolehlivý a cenově dostupný" systém městské hromadné dopravy.

Celý projekt si vyžádá investice ve výši zhruba 24,2 miliónu USD, z čehož SB půjčí Kyrgyzstánu 22 miliónů. Od roku 1992, kdy se Kyrgyzstán stal členem Skupiny SB, získal na 20 svých projektů podporu v celkové výši 525 miliónů USD.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist