https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svoboda-by-uvital-predstavitele-obcanskeho-sektoru-na-kandidatkach-4k
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Svoboda by uvítal představitele občanského sektoru na kandidátkách 4K

7.2.2002 13:01 | PRAHA (ČIA)
Prostor na společných kandidátních listinách bývalé Čtyřkoalice (4K), který se uvolnil odchodem členů Občanské demokratické aliance (ODA), by měl být nabídnut představitelům nezávislého a občanského sektoru. Na dnešní tiskové konferenci KDU-ČSL to prohlásil předseda strany Cyril Svoboda. Podpořil tak úterní stanovisko US-DEU, které takový způsob doplnění kandidátek navrhlo.
 

Mnozí členové KDU-ČSL se však netají myšlenkou, že by raději doplnili uvolněná místa kandidáty, kteří skončili na nižších místech. Svoboda není zastáncem takového řešení. "Ukázali bychom, že nám nešlo (odmítnutím ODA na společných kandidátkách - pozn. red.) o nic jiného než posunutí našich kandidátů; že naší motivací byl pouze boj o místa na kandidátkách," prohlásil Svoboda.

Navrhovaní kandidáti z řad občanských sdružení by se však podle Svobody měli ideologicky pohybovat v koridoru mezi US-DEU a KDU-ČSL. Jako osobu, která by byla na společné kandidátce vítána, zmínil šéf lidovců například bývalého ministra školství z Tošovského vlády profesora Jana Sokola. Další jména, o nichž se v této souvislosti hovoří, ale k nimž se Svoboda odmítl vyjadřovat, jsou například ekologičtí aktivisté Jakub Patočka a Jan Beránek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist