https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svoboda-zvirat-nesouhlasi-s-vystavbou-odchovny-brojleru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Svoboda zvířat nesouhlasí s výstavbou odchovny brojlerů

29.1.2002 19:04 | HASINA (ČIA)
S cílem zastavit výstavbu drůbežárny v obci Hasina na Nymbursku se obrátilo na společnost Svoboda zvířat občanské sdružení Přátelé Hasiny. ČIA o tom dnes informovala zástupkyně ochranářů Lenka Honsová.
 

Podle Svobody zvířat se přitom jedná o takzvanou černou stavbu, neboť podnikatel, který v případě drůbežárny deklaruje stavební údržbu kravína, ve skutečnosti realizuje jeho přestavbu. "Evidentně se nejedná o údržbu, pro kterou zákon stavební povolení nevyžaduje, ale o dostavbu," uvedla Honsová.

Svoboda zvířat podala stížnost k ministerstvu pro místní rozvoj, která je nyní v šetření. Ochránci ve stížnosti poukazují na skutečnost, že Obecní úřad Rožďalovice neplní v případě přestavby kravína v Hasině řádně povinnost státního stavebního dozoru dle stavebního zákona, "který nařizuje okamžité zastavení nepovolených prací". Úřad podle Svobody zvířat navíc nerespektuje právo majitelů nemovitostí v okolí původního kravína v Hasině vyjádřit se k dění, které se jich bezprostředně dotýká.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist