https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svs-neidentifikovana-zvirata-skonci-v-kafileriich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SVS: Neidentifikovaná zvířata skončí v kafileriích

16.5.2002 13:00 | PRAHA (ČIA)
Chovatelé, kteří nedokáží identifikovat veškerá zvířata ve svých chovech, se vystavují riziku jejích utracení. Vyplývá to z dnešního vyjádření tiskového mluvčího Státní veterinární správy ČR (SVS) Josefa Dubna.
 

Pokud totiž zjistí orgán veterinárního dozoru nesoulad mezi reálným stavem hospodářských zvířat v chovech a centrální evidencí zvířat, čili nedokáže-li chovatel prokázat totožnost zvířete, "musí se takovéto zvíře ku škodě nedbalého chovatele porazit na sanitní porážce a skončí v asanačním podniku". "Povinnost chovatelů hlásit do sedmi dnů každou změnu v hospodářstvích (přírůstek, úbytek, ať cestou na jatka nebo do asanačního ústavu či k dalšímu chovu) stále platí," zdůraznil Duben.

Změny musí podle něj hlásit chovatelé právě do centrální evidence. V současné době mají přitom přístup k ověření evidence v centrální databázi prostřednictvím webovského portálu všechny okresní i městské veterinární správy. Do konce roku pak budou mít kromě všech místně příslušných veterinárních správ vstup do veterinární databáze v dalších pracovištích veterinárního dozoru při významných masokombinátech. "Peníze na techniku pro tento účel přijdou z prostředků PHARE," dodal Duben.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist