https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svs-privitala-novelizaci-veterinarniho-zakona
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SVS přivítala novelizaci veterinárního zákona

5.4.2003 12:08 | PRAHA (ČIA)
Státní veterinární správa ČR (SVS) s uspokojením hodnotí skutečnost, že Senát podpořil novelu veterinárního zákona. Podle tiskového mluvčího SVS Josefa Dubna jde o významný krok k celkovému sladění české legislativy s evropskou. Novelizovaný veterinární zákon podle jeho údajů nabude účinnosti od 1. července 2003, zhruba od stejné doby by měly platit také příslušné prováděcí vyhlášky.
 

Novela veterinárního zákona podle Dubna zřizuje krajské veterinární správy a zavádí povinnost dopravců živých zvířat registrovat se na těchto správách. K poslednímu červnu také zmizí nucené výseky, protože přestane existovat kategorie podmínečně poživatelného masa. Novela také stanovuje, že pro přesun na jatky bude potřeba zdravotní potvrzení vystavené schváleným veterinárním lékařem. To obdrží všichni veterinární lékaři, kteří v současnosti tato potvrzení vystavují. "V případě, že by veterinární lékař porušil své povinnosti při certifikaci, bude rozhodovat o odebrání tohoto schválení SVS. Zdravotní osvědčení pro přesun bude potřeba jen při přesunu mimo kraj, nikoli mezi okresy, jako tomu bylo dosud," informoval Duben.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist