https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sympatie-s-protesty-proti-globalizaci-po-skonceni-kongresu-mmf-vyrazne-poklesly
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sympatie s protesty proti globalizaci po skončení kongresu MMF výrazně poklesly

23.10.2000 14:00 | PRAHA (ČIA)
Podle průzkumu agentury Sofres Factum, hodnotí 60 % lidí výroční zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB) jako přínosné pro prezentaci České republiky v zahraničí. Ve srovnání s průzkumem, který proběhl ještě před kongresem, poklesl počet lidí přesvědčených o pozitivním přínosu celé akce o 6,6 %. Výrazně ale vzrostly antipatie vůči demonstracím proti globalizaci z 38 na 58 a půl procenta.
 

Patrně v souvislosti s proběhlými demonstracemi, poklesl počet lidí, kteří považují zasedání MMF za přínosné pro ČR. 19,1 % dotázaných je o přínosu rozhodně přesvědčena a naproti tomu se 7,3 % lidí domnívá, že kongres žádný přínos prezentaci ČR ve světě nepřinese. Stále je však nadpoloviční většina přesvědčena o pozitivním dopadu celé akce pro prezentaci ČR v zahraničí. Podobně je nadpoloviční většinou dotázaných kongres kladně hodnocen pro příliv zahraničních investic do ČR a pro rozvoj kongresové turistiky. V těchto případech byla očekávání před zasedáním a následné hodnocení po konání kongresu stejná.

Výrazně se v průběhu zasedání světových finančníků změnily názory veřejnosti na demonstrace proti globalizaci. Jestliže před kongresem 16,9 % lidí sympatizovalo s demonstranty, po skončení zasedání to bylo jen 10,9 %. Počet lidí, kteří s demonstracemi výslovně nesympatizovali vzrostl z 38,1 na 58,5 %.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist