https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sympozium-temelin-probehne-8-cervna-v-rakouskem-hollabrunnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sympozium Temelín proběhne 8. června v rakouském Hollabrunnu

6.6.2001 11:25 | PRAHA (ČIA)
Sympozium Temelín, které má za cíl vyvolat dialog o českých jaderných elektrárnách bez emocí a bez blokád, se bude konat dne 8. června tohoto roku od 17 do 22 hodin ve slavnostním sále rakouského Gymnázia v Hollabrunnu. Celé sympozium bude přenášet multikulturní rádio GymRadio Hollabrunn, které vysílá dvojjazyčně do okolí 20 km. Akci bude moderovat ředitel rádia Gerhard Berhold. ČIA o tom informoval mluvčí Jaderné elektrárny Temelín (JETE) Petr Spilka.
 

Z české strany přislíbili účast směnový inženýr JETE a prezident Občanského sdružení "Jihočeští taťkové" Jiří Tyc, dále operátor primárního a sekundárního okruhu JETE a člen téhož sdružení Václav Havlíček. Společnost ČEZ bude zastupovat její mluvčí pro otázky JETE Milan Nebesář a Petr Spilka, který je mluvčím ČEZu za Jadernou elektrárnu Dukovany.

Za rakouskou stranu se původně měl dostavit stejný počet účastníků. Pověřenec Horního Rakouska pro otázky jaderných zařízení a konzultant v oblasti energetického hospodářství Radko Pavlovec však dnes ČIA informoval, že by se z rakouské strany by mělo zúčastnit šest osob: zástupce Nové rakouské nadstranické platformy Stop Temelín Gottfried Brandner, Wilhelm Markowitsch z Institutu materiální fyziky Vídeňské univerzity, dále vedoucí oddělení techniky prostředí Helmut Rauch z Technické univerzity Vídeň. Mezi dalšími přislíbili účast Rainer Scheffenegger zabývající se problematikou ochrany před zářením a člen Fóra rakouských vědců pro ochranu životního prostředí Peter Weish.

Diskuse by se měla týkat obou českých jaderných elektráren, tedy JETE a JE Dukovany. Odvíjet by se měla před 100 až 150 diváky, většinou rakouskými a českými studenty a jejich profesory. Účastnit by se měli studenti a profesoři gymnázia z Břeclavi a gymnázia Karla Polesného ze Znojma. Rakouští studenti účastnící se diskuse, budou z gymnázia v Hollabrunnu. Celou diskusi přenáší GymRadio 94,5 FM Hollabrun od 19:30 ORF 1474 kHz.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist