https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/szif-by-chtel-napresrok-z-rozpoctu-pres-pet-miliard-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SZIF by chtěl napřesrok z rozpočtu přes pět miliard korun

28.5.2001 19:07 | PRAHA (ČIA)
Návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) na rok 2002 ve výši 5,102 miliardy korun schválilo na svém dnešním jednání prezidium SZIF. ČIA to potvrdil ředitel fondu Jan Hőck.
 

"Tato částka je nutná k tomu, aby mohl SZIF zabezpečit všechny činnosti, které má plnit podle zákona," konstatoval Hőck. Určité navýšení svého rozpočtu "na dobudování aparátu SZIF", a to o 22 milionů, bude podle Hőcka žádat SZIF již v letošním roce. Rozpočet SZIF pro letošní rok činí přitom 4,23 miliardy korun.

Prezidium SZIF dnes také odsouhlasilo návrh, kterým se z rezervní kvóty 15 tisíc tun cukru pro rok 2001/2002 vyčlenilo 14 tisíc tun cukru k rozdělení pro žadatele. Celková produkční kvóta 504 tisíc tun tak bude tvořena z 71 procent tuzemskou kvótou a z 29 procent vývozní produkční kvótou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist