https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/szsp-navrhuje-referendum-o-premisteni-provozu-spolchemie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SZSP navrhuje referendum o přemístění provozů Spolchemie

16.12.2002 11:32 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Referendum o vymístění nebezpečných provozů Spolchemie za hranice města Ústí nad Labem navrhne na jednání městského zastupitelstva Sdružení zdraví, sportu a prosperity (SZSP). ČIA to dnes potvrdil předseda SZSP Jiří Madar. Podle jeho slov si občané přemístění nebezpečných provozů Spolchemie z města vesměs přejí. Nejbližší jednání ústeckého zastupitelstva se uskuteční 19. prosince.
 

SZSP vytvořilo v Ústí nad Labem po listopadových komunálních volbách v Ústí nad Labem společně s vítěznými občanskými demokraty a Unií svobody vládnoucí koalici. Na listopadovém jednání rady SZSP neuspělo s požadavkem, aby si radnice nechala po nedávném velkém požáru provozu na výrobu umělých pryskyřic zpracovat studii o vymístění nebezpečných provozů Spolchemie. Madar soudí, že navrhované referendum podpoří i někteří zastupitelé ODS a opozice z řad sociálních demokratů a komunistů.

Primátor Ústí nad Labem Petr Gandalovič (ODS) navrhuje, aby město vyčkalo na bezpečnostní zprávu Spolchemie, kterou musí chemická společnost povinně předložit v lednu příštího roku. K této zprávě chce magistrát podle Gandaloviče zpracovat nezávislou expertní oponenturu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist