https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tabor-chce-zvysit-poplatky-za-odpad-z-550-na-696-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tábor chce zvýšit poplatky za odpad z 550 na 696 korun

8.11.2019 00:08 | TÁBOR (ČTK)
Tábor chce zvýšit poplatky za komunální odpad ze současných 550 na 696 korun. / Ilustrační foto
Tábor chce zvýšit poplatky za komunální odpad ze současných 550 na 696 korun. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Tábor chce zvýšit poplatky za komunální odpad ze současných 550 na 696 korun. Nová sazba by měla platit od ledna, pokud ji schválí zastupitelé. Důvodem zvýšení ceny je podle radnice to, že město od roku 2013 poplatky nezvyšovalo, přitom mu rostou náklady na likvidaci odpadu. Letos za to zaplatí přibližně 43 milionů korun, z toho 21 milionů korun hradí radnice. Na tiskové konferenci po jednání rady města to v úterý řekli zástupci vedení Tábora.
 

"Kdybychom zvýšili poplatky na 1000 korun, tak město nemusí za odpad hradit nic. Ale šli jsme tou cestou, že jsme z toho rozdílu mezi tisícikorunou a současnou částkou odečetli dvě třetiny a ty bude hradit nadále město. Zbývající třetinu z částky, kterou město za odpady ročně doplácí, by měli nově platit občané," uvedl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Nová vyhláška navíc osvobodí od poplatků za odpad děti do tří let. Nyní za popelnice neplatili pouze jednoroční děti. Město také nabízí slevu pro studenty vysokých škol, kteří prokážou, že studují i bydlí v jiném městě a do Tábora se vrací jen na víkend, svátky a prázdniny.

Tábor ročně zlikviduje přibližně 6000 tun směsného odpadu. Radnice připravuje strategii, jak nakládání s odpady modernizovat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist