https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tabor-zdrazuje-svoz-komunalniho-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tábor zdražuje svoz komunálního odpadu

25.10.2001 09:28 | TÁBOR (ČIA)
Na 408 korun z letošních 360 korun za osobu a rok chce městská rada v Táboře v příštím roce zvýšit poplatek za svoz domovního odpadu. "Radní odmítli protinávrh zvýšit poplatek pouze na 396 korun," uvedl mluvčí radnice Lubomír Šrámek.
 

Při předkládání návrhu zastupitelstvu bude rada argumentovat třemi důvody. "Zvyšuje se poplatek za ukládání na skládku ze 150 na 200 korun za tunu, také se zvyšuje poplatek na rekultivaci skládek ze 60 na 100 korun za tunu odpadů a posledním důvodem je předpokládaná asi čtyřprocentní inflace," informoval Šrámek.

Zároveň se zdražením přibudou i místa s kontejnery na separovaný sběr. "Od příštího roku budou muset za svoz odpadu platit také majitelé chat a chalup. Budeme chtít částku, jako by v rekreačním objektu žil jeden člověk celý rok," připomněl Šrámek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist