https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/taborska-zoo-poprve-odchovala-mladata-ohrozeneho-pustika-bradateho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Táborská zoo poprvé odchovala mláďata ohroženého puštíka bradatého

25.7.2021 01:08 | TÁBOR (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Pár sov puštíka bradatého odchoval v táborské zoologické zahradě tři mláďata. Jde o sovy zařazené na seznamu ohrožených druhů. V Táboře se je podařilo odchovat poprvé od roku 2015, kdy zahrada vznikla. V prvním měsíci života jsou puštíci slepí a hluší, až poté opouští hnízdo. Během této doby byla voliéra návštěvníkům nepřístupná, řekl ČTK mluvčí Filip Sušanka.
 

Puštíci se rozmnožují mezi dubnem a červnem, přičemž by v prvních 30 dnech měli mít klid. „Bylo to v době, kdy se stěhovali do nové voliéry, tak se to pěkně sešlo,“ popsal Sušanka. Ve volné přírodě puštík loví nejenom při soumraku, ale na rozdíl od většiny sov i ráno za rozbřesku. Díky své denní aktivitě je tak pro návštěvníky zoologických zahrad zajímavý.

Rozlohou největší zoologická zahrada jižních Čech je zaměřená na chov a ochranu ohrožených druhů zvířat. „Jsme rádi, že se nám podařilo odchovat zdravá mláďata, protože tím naplňujeme poslání naší zoologické zahrady,“ řekl ředitel zoo Evžen Korec. Nejvýraznějším projektem zoologické zahrady byl odchov a zubra evropského, který od loňska žije v přírodní rezervacích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist