https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tanvaldska-textilka-seba-t-investuje-do-ekologizace-vyroby
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tanvaldská textilka Seba T investuje do ekologizace výroby

2.10.2001 16:40 | TANVALD (ČIA)
Desítky milionů korun investovala textilní společnost Seba T Tanvald na Jablonecku do ekologizace výroby. Téměř 16 milionů stála v roce 1999 výstavba jedné plynové kotelny, která nahradila několik kotelen na uhelný prach. Další milion korun si vyžádala úprava dvou kotelen na tuhá paliva v pobočných závodech ve Smržovce a v Klášteře. "Doháníme dluhy z minulosti na technologii i budovách," uvedl dnes vedoucí odboru investic Zdeněk Vít.
 

Na zanedbaných budovách proinvestovala společnost více než tři miliony korun a čeká ji ještě dvoumilionová investice při opravě střechy. "Tyto investice byly nezbytné a prováděli jsme je i na úkor investic do technologie. Přestože letos musíme ještě počítat s investicí do čistíren odpadních vod ve výši půl milionu korun, zbývá nám již i nákup strojů," řekl Vít.

Letos koupila Seba T barvící automat za 1,3 milionu korun a koupí ještě odlučovač cizích příměsí v bavlně za 10 milionů korun. Investovat bude také do nové tkací a zušlechťovací techniky.

Seba T je součástí holdingového uskupení textilních firem Hybler Group se sídlem v Semilech. V šesti závodech vyrábí upravené příze, bavlněné a směsové tkaniny, upravené tkaniny, většinou sypkoviny, a konfekci, především lůžkoviny. Asi 50 procent výrobků je určeno pro export. Společnost se základním jměním 386 milionů zaměstnává v současné době 962 pracovníků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist