https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/technici-v-temeline-dokoncili-upravu-turbiny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Technici v Temelíně dokončili úpravu turbíny

16.11.2001 13:36 | TEMELÍN (ČIA)
Pracovníci Škody Energo, dodavatele turbosoustrojí pro jadernou elektrárnu Temelín (JETE), dokončili úpravy na turbíně 1. bloku a provádějí opětovnou montáž zařízení. Podle tiskového mluvčího JETE Milana Nebesáře se ale nejednalo o odstraňování závad, ale pouze vylepšení turbosoustrojí. Zařízení bude přifázováno a vyzkoušeno poté, co skončí současná třítýdenní odstávka bloku.
 

Podle časového harmonogramu by se tak mělo stát někdy před koncem listopadu, přičemž dokončení etapy testů na úrovni 75 procent výkonu reaktoru je pak podle Nebesáře otázkou asi 10 dnů. V těchto dnech probíhá v JETE odjišťování zařízení sekundárního okruhu. "Postupně probíhá zaplňování napájecí nádrže a úprava chemického režimu sekundárního okruhu," upřesnil mluvčí.

Ve čtvrtek v dopoledních hodinách proběhlo v areálu JETE pravidelné havarijních cvičení, které slouží k procvičení personálu elektrárny. "Při tomto cvičení zazní i siréna umístěná v areálu elektrárny a na konání cvičení byli proto dopisem upozorněni i starostové obcí v okolí," uvedl Nebesář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist