https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/technicke-sluzby-liberce-se-pripravuji-na-zahranicni-zakazky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Technické služby Liberce se připravují na zahraniční zakázky

2.3.2003 16:17 | LIBEREC (ČIA)
Na zahraniční zakázky se připravuje akciová společnost Technické služby města Liberce (TSML). Firma usiluje o získání ekologického certifikátu ISO 14001, který jí umožní ucházet se po vstupu České republiky do Evropské unie o zakázky v zahraničí "Připravujeme se na možnost nabízet své služby nejen v regionu, ale i v Německu nebo Polsku", uvedl pro ČIA ředitel TSML Jaroslav Bureš.
 

Společnost se již tři roky snaží sladit svou práci s požadavky evropských norem. Certifikát řízení jakosti firma získala už před dvěma lety. Ekologický certifikát potvrzuje, že činnost firmy nenarušuje životní prostředí. Technické služby ho chtějí využít zejména k získávání zakázek na výstavbu silnic a veřejného osvětlení v příhraničních oblastech. Certifikáty se podle Bureše stávají nutností pro firmy ucházející se o veřejné zakázky.

Jediným vlastníkem akciové společnosti TSML je město Liberec. Firma se základním kapitálem přes 209 milionů korun a 180 pracovníky zajišťuje pro město veřejné služby technického charakteru. Patří sem úklid města, údržba zeleně a parkovišť i údržba komunikací. Tržby TSML dosahují zhruba 200 milionů korun. Dosud se TSML uplatňovaly hlavně v Libereckém kraji. Firma však vidí šanci na zvýšení obratu také v zakázkách pro příhraniční regiony, zejména v Německu a Polsku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist