https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/technicke-sluzby-v-sokolove-odvezly-z-cernych-skladek-tuny-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Technické služby v Sokolově odvezly z černých skládek tuny odpadu

22.7.2019 00:15 | SOKOLOV (ČTK)
Sokolovské technické služby (SOTES) odvezly už letos z černých skládek tuny odpadu. / Ilustrační foto
Sokolovské technické služby (SOTES) odvezly už letos z černých skládek tuny odpadu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Sokolovské technické služby (SOTES) odvezly už letos z černých skládek tuny odpadu. V uplynulém týdnu odklidili pracovníci několik kontejnerů odpadků z oblasti již převážně opuštěných garáží v Jižním lomu a velkou černou skládku vytvořili neukáznění občané také kolem parovodu v Mičurinově ulici. Podle zástupců města je černé skládky ideální likvidovat hned v zárodku. Lidé mohou pomoci například tím, že vznikající skládku nahlásí úřadu v mobilní aplikaci, uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.
 

"Černých skládek vzniká ve městě týden co týden několik. A pokud se je nepodaří odstranit hned v počátku, mohou se rozrůst do obludných rozměrů. Jako například na Jižním lomu nebo v porostu v Mičurinově ulici," uvedl Meluzín.

Z Jižního lomu odvezli pracovníci SOTES jeden velkoobjemový kontejner plný odpadu a tři kontejnery pneumatik, kterých v okolí garáží bylo poházeno přes 400 kusů. Plná odpadků je i řada garáží. Těch se ale úklidové akce netýkají, protože jsou v soukromém vlastnictví. V Mičurinově ulici odklidili pracovníci mimo jiné i použité jehly a injekční stříkačky.

Na vznikající černou skládku mohou občané upozornit ještě předtím, než se rozroste, pomocí mobilní aplikace určené pro občany k rychlému řešení běžných problémů. Aplikaci s názvem Hlášení GisOnline.cz si mohou stáhnout do telefonů v online obchodě Google Play. "Pomocí této aplikace může občan nahlásit nejen černou skládku, ale také poničený městský mobiliář, nefungující lampu veřejného osvětlení, zábor veřejného prostranství nebo třeba výtluk na silnici," vysvětlil Meluzín.

Závadu kolemjdoucí vyfotí chytrým telefonem a pomocí aplikace ji se stručnou doplňující informací odešle úřadu. Při vyfocení se zaznamená i její přesné umístění na mapě Sokolova. Záznam se vzápětí objeví na webu města a začnou se jím zabývat úředníci.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist