https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/temelin-neohrozuje-vstup-cr-do-eu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Temelín neohrožuje vstup ČR do EU

17.7.2001 10:26 | PRAHA (ČIA)
Postoj Německa vůči jaderné elektrárně Temelín nemůže změnit situaci České republiky v jednáních o integraci ČR do Evropské unie. "Žádné doporučení neříká, že máme zastavit Temelín," řekl hlavní vyjednávač s EU Pavel Telička, který tak reagoval na apel spolkové vlády, aby byl provoz Temelína zastaven. Informuje o tom dnešní vydání MF Dnes.
 

Podle tiskové mluvčí ministerstva průmyslu Anny Stárkové ministerstvo žádnou zprávu neobdrželo a rovněž mluvčí vlády Libor Rouček uvedl, že vláda prozatím nedostala z německé strany žádnou oficiální zprávu. Čeští ministři budou o této záležitosti jednat dnes.

Bedřich Moldan, který je ekologickým vyjednávačem s Bruselem, v této souvislosti upozornil, že Německo má v EU mnohem silnější pozici než Rakousko, které Temelín již tradičně kritizuje, a jeho hlas volající po zastavení elektrárny zazní jistě silněji. Protitemelínskou výzvu Německa včera přivítala rakouská ministryně zahraničí Benita Ferrerová-Waldnerová, která uvedla, že rakouské kritické postoje vůči Temelínu byly nyní podpořeny Německem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist