https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/temelin-opet-dodava-elektrinu-do-rozvodne-site
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Temelín opět dodává elektřinu do rozvodné sítě

9.5.2002 12:05 | TEMELÍN (ČIA)
Po jednodenní přestávce začal dnes ráno první blok Jaderné elektrárny Temelín, který pracuje na 56 procentech plánovaného výkonu, dodávat elektřinu do rozvodné sítě. Provozní personál nyní připravuje blok k postupnému zvýšení výkonu na úroveň 98 procent. Tento výkon bude výchozím k pokračování plánovaných dynamických zkoušek. ČIA to potvrdil mluvčí elektrárny Milan Nebesář.
 

Výkon reaktoru byl v úterý večer snížen na 0,5 procenta a pracovníci elektrárny odpojili turbosoustrojí od rozvodné sítě. Při tomto klidovém stavu bloku technici provedli drobné úpravy a nastavení regulací v sekundární části bloku pro potřeby pokračování dynamických zkoušek.

Na druhém bloku elektrárny je teplota vody v primární části stabilizována v rámci režimu 5 na 110 stupních Celsia. Podle Nebesáře už skončilo nastavení bezpečnostních systémů do režimu pohotovosti, proběhla i celková zkouška těsnosti hermetických vstupů do kontejnmentu. "Provozní personál nyní připravuje bezpečnostní systémy bloku pro vstup do režimu 4, tedy do polohorkého stavu," doplnil Nebesář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist