https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/temelinsky-reaktor-jede-bez-problemu-na-100-procent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Temelínský reaktor jede bez problémů na 100 procent

23.1.2002 10:30 | TEMELÍN (okres České Budějovice) (ČIA)
Reaktor prvního bloku Jaderné elektrárny Temelín pracuje stále na 100 procent a do elektrické sítě dodává mezi 990 a 1005 MW elektrické energie. Zkoušky zařazené v této poslední etapě energetického spouštění pokračují podle denního plánu. ČIA to potvrdil mluvčí elektrárny Milan Nebesář.
 

Jak dále řekl, v průběhu úterý provedli pracovníci elektrárny blok zkoušek na turboalternátoru. "Byly provedeny kontroly funkce budícího alternátoru při jmenovitém činném výkonu a teplotní stability rotoru turboalternátoru při změnách budícího proudu," upozornil. Kontrola se týkala rovněž místní a dálkové regulace jalového výkonu, primárního nastavení omezovače proudu a nastavení ochran proti ztrátě stability.

Podle limit a podmínek se provedla zkouška jednoho systému I. kategorie zajištěného napájení a kontrola rozložení výkonu v aktivní zóně. Ostatní systémy prvního reaktorového bloku pracují v rámci režimu 1. "V současné době se připravují další plánovaná diagnostická měření v elektro části turbogenerátoru. Podle limit a podmínek provedou pracovníci elektrárny pravidelnou kontrolu jedné divize jednoho bezpečnostního systému řízení a pomocných systémů jednoho systémového dieselgenerátoru," dodal Nebesář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist