https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/temelinsky-reaktor-jede-temer-na-100-procent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Temelínský reaktor jede téměř na 100 procent

10.5.2002 10:26 | TEMELÍN (ČIA)
Na 99,5 procenta svého plánovaného výkonu pracoval dnes ráno reaktor prvního bloku Jaderné elektrárny Temelín, který do rozvodné sítě dodává 995 MW elektrické energie. Během dnešního dne bude probíhat stabilizace aktivní zóny reaktoru před pokračováním dalšího bloku dynamických zkoušek. Ty by měly začít v nočních hodinách a pokračovat pak v průběhu víkendu. ČIA to potvrdil tiskový mluvčí elektrárny Milan Nebesář.
 

Jako první se uskuteční zkouška vypnutí dvou ze čtyř pracujících hlavních cirkulačních čerpadel. Současně se zkontrolují hlavní regulace bloku a parametrů hlavních cirkulačních čerpadel v rámci přechodového stavu. "Plánované dynamické zkoušky budou provázeny výraznými změnami výkonu bloku," upozornil Nebesář.

Na druhém bloku dosahuje teplota vody v primární části v rámci režimu 5 teploty 125°C. Nyní provozní personál dokončuje přípravu bezpečnostních systémů bloku pro vstup do režimu 4, tedy do polohorkého stavu, kdy teplota vody v primárním okruhu bude dosahovat 150 až 260°C. "Ostatní systémy elektrárny pracují dle režimu obou bloků," dodal Nebesář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist