https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/temelinsky-reaktor-ukoncil-etapu-spousteni-na-75-procentech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Temelínský reaktor ukončil etapu spouštění na 75 procentech

21.12.2001 11:26 | TEMELÍN (okres České Budějovice) (ČIA)
Úspěšným provedením opakované zkoušky výpadku jednoho ze dvou pracujících turbonapájecích čerpadel sekundárního okruhu dnes skončila etapa spouštění prvního reaktoru Jaderné elektrárny Temelín (JETE) na výkonové hladině 75 procent. Jak ČIA sdělil mluvčí elektrárny Milan Nebesář, během zkoušky byl výkon reaktoru plánovaně snížen limitačním systémem na 38 procent a po stabilizaci parametrů opětovně zvýšen na 75 procent.
 

Na hladině 75 procent pracují podle Nebesáře reaktor i turbína bez zvláštních problémů. Výkon turbíny se pohybuje v rozmezí 695 až 710 MW. "Po souhlasu Státního úřadu pro jadernou bezpečnost přejde elektrárna do další etapy spouštění s výkonem reaktoru do 90 procent, ve které se očekává celkem dvě stě zkoušek a testů," dodal mluvčí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist