https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tendr-na-obnovu-plzenskeho-nadrazi-bude-na-konci-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tendr na obnovu plzeňského nádraží bude na konci roku

29.6.2004 18:07 | PLZEŇ/PRAHA (ČIA)
Výběrové řízení na obnovu plzeňského hlavního nádraží vyhlásí České dráhy (ČD) pravděpodobně na konci letošního nebo na začátku příštího roku. Shodli se na tom dnes zástupci západočeské metropole a představitelé ČD. Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského se náklady na obnovu nádraží odhadují na 600 milionů korun.
 

Hlavní brzdou vypsání tendru je podle drah nyní to, že není schválený příslušný územní plán na smíšené obchodní území. V těsné blízkosti nádraží by totiž měly vzniknout nové obchodní zóny. "Zastupitelé budou o změně územního plánu hlasovat 12. srpna," řekl ČIA plzeňský primátor Jiří Šneberger.

Konečná podoba okolí plzeňského hlavního nádraží vzejde až od vítěze výběrového řízení. Předpokládá se, že o budovu na klíčovém nádraží III. železničního koridoru bude velký zájem. Dráhy zatím nevědí, zda nádraží pronajmou investorovi nebo s ním vytvoří společný podnik.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist