https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/termin-vystavby-haly-sazky-se-posouva-o-mesic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Termín výstavby Haly Sazky se posouvá o měsíc

6.6.2002 14:30 | PRAHA (ČIA)
Začátek stavby Haly Sazky se kvůli odvolání proti územnímu rozhodnutí zatím posouvá o měsíc. "Harmonogramem byla vlastní realizace stavby plánována na 18 měsíců, teď jej musíme o měsíc zkrátit, ale i tak se dá za velkého nasazení vše stihnout," řekl dnes ředitel společnosti Bestsport Antonín Surka. Avizovaný měsíc zpoždění závisí na rychlosti posouzení odvolání odborem územního rozhodování Magistrátu hlavního města Prahy a následně ministerstvem pro místní rozvoj.
 

Podle Surky si nechala firma vypracovat odborné expertizy, které potvrzují, že stavbu lze dokončit i za 16 měsíců. Jak dodal, pouze za předpokladu, že provoz bude na stanovišti přerušován pouze v nočním klidu a podaří se maximálně zkoordinovat činnost všech firem a pracovníků. Vlastní stavba by měla začít v září letošního roku a do února 2004 by měly být hotovy dokončovací práce a zkušební provoz tak, aby nebyl světový hokejový šampionát ohrožen.

Narušení harmonogramu projektu a prodražení stavby Sazce způsobila odvolání dvou společností. Společnost BSR Holding je sousedem stavby, jehož pozemky Sazka bezprostředně nepotřebuje. Na tomto místě má podle projektanta Martina Vokatého vyrůst park. Na pozemku společnosti Matějkův dům se chystá Bestsport realizovat veřejnou přístupovou komunikaci k hale. Podle mluvčího Bestsportu Jana Valy je tato společnost možná nastrčenou osobou. "Od obou odpůrců je to vydírání a na jejich přemrštěné požadavky prostě nemůžeme přistoupit. Pokud to posuzovatelé odvolání nepřečtou, tak už nevím, kde to žijeme," řekl dnes Vala.

Proti územnímu rozhodnutí na Halu Sazku se odvolalo šest subjektů. Dva nebyly oprávněnými účastníky územního řízení a se dvěma se Sazka dohodla. Pokud by nedošlo k průtahům se zbylými dvěma, Sazka by získala územní rozhodnutí 5. června. Hala má vyrůst na místě bývalého areálu ČKD ve Vysočanech, kde nyní probíhají čistící a demoliční práce. Sazka si v květnu podala žádost o stavební povolení na položení inženýrských sítí a pro povolení na další části stavby dokončuje podklady.

Společnost Bestsport organizuje pro Sazku výstavby haly pro hokejové mistrovství světa v roce 2004, které se má konat na přelomu dubna a května. Hala pro 17 tisíc diváků má být financována z výtěžku z loterie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist