https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/the-australian-britove-by-nemeli-rodit-tolik-deti-neni-to-ekologicke
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

The Australian: Britové by neměli rodit tolik dětí, není to ekologické

16.7.2007 02:00 | PRAHA/LONDÝN (EcoMonitor)
Britská vláda by prý měla odrazovat rodiny od toho, aby měly více než dvě děti. Podle organizace Optimum Population Trust způsobí rekordní nárůst počtu nově narozených dětí ve Velké Británii nepříznivý dopad na životní prostředí, napsal deník The Australian.
 

Autor zprávy předložené britskému kabinetu, John Guillebaud, říká, že vláda by měla zavést politiku "ne více než dvě děti" nebo "o jedno méně". "Každé nově narozené dítě v Británii je kvůli spotřebě a znečištění, které s sebou nevyhnutelně nese bohatství této země, zodpovědné za ničení životního prostředí 160 krát více než dítě narozené v Etiopii, nebo 35 krát více než dítě narozené v Bangladéši," říká zpráva Optimum Population Trust.

"Pravidlo ne více než dvě by měly dobrovolně dodržovat všechny páry v Británii, které chtějí žít způsobem šetrným k životnímu prostředí," říká John Guillebaud. Podle oficiálních informací se v loňském roce narodilo v Británii 669 531 dětí. Británie zažívá největší nárůst porodnosti za poslední tři desítky let a v kategorii porodů matek do dvaceti let je první z celé Evropy.

Podle článku deníku The Australian ze dne 11. 07. 2007.


reklama

 
Hugo Charvát

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist