https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tisicovka-alergologu-a-imunologu-se-sejde-v-liberci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tisícovka alergologů a imunologů se sejde v Liberci

24.10.2000 11:45 | LIBEREC (ČIA)
Sjednotit poznatky dvou velmi blízkých oborů se bude snažit 25. a 26. října zhruba tisícovka alergologů a imunologů v Liberci. Podle náměstka ředitele pořádající liberecké nemocnice Radko Janouška přijedou na sjezd České a Slovenské společnosti alergologie a imunologie lékaři ze sedmi zemí, mezi nimiž nebudou chybět odborníci z USA, Německa či Kanady.
 

"Lékaři jsou znepokojeni neustálým růstem alergických onemocnění, která se nepřetržitě zvyšují už dvacet let," uvedl Janoušek a dodal, že jen v dětské populaci je kolem patnácti procent alergiků. V průběhu sjezdu vyslechnou lékaři stovku přednášek, které budou věnovány zejména nejčastějším alergiím, ale i imunitě vůči respiračním nemocím, nádorům či poruchám reprodukce.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist