https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tiskove-stredisko-v-kongresovem-centru-napjate-sleduje-udalosti-v-ulicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové středisko v Kongresovém centru napjatě sleduje události v ulicích

26.9.2000 16:53 | PRAHA (EkoList)
Pomalu se mění atmosféra v tiskovém středisku v Kongresovém centru. Novináři napjatě sledují vysílání televizní stanice CNN, která přináší pravidelně aktuální zpravodajství z pražských ulic. Otřesné obrázky slzným plynem zahalených bitek mezi demonstranty a policisty proměnily atmosféru mezi samotnými novináři. Ještě nikdy se tady v press centru neshluklo kolem televizních obrazovek, které tu jsou instalovány, tolik lidí jako nyní. Naposled zde taková velká sledovanost byla při olympijském klání Jana Železného, ale to se s nynějším návalem vůbec nedá srovnávat.
 

Pod "hradbami" bývalého Paláce kultury je necelá stovka demonstrantů, kteří vyčkávají a zatím nejeví známky jakékoliv aktivity. Společně s nimi je tu i polský trumpetista, o kterém jsme už psali. Díky němu zaznívají před Kongresovým centrem tóny písně "We shall overcome". Nedaleko od KC je vidět stoupající hustý černý dým. Není jasné, zda to něco hoří, nebo zda je to dým od slzných a bojových plynů, které používá policie proti demonstrantům.

Pracovníci pražské záchranné služby nechtějí podávat jakékoliv informace o počtu zraněných osob. Pro odpověď mě k mému překvapení odkázali na číslo 155.


reklama

 
Michael Polák

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist