https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tony-blair-nejen-terorismus-ale-i-globalni-oteplovani-je-problem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tony Blair: Nejen terorismus, ale i globální oteplování je problém

8.1.2003 12:29 | LONDÝN/PRAHA (EkoList)
Předseda britské vlády Tony Blair včera v projevu ke shromáždění britských velvyslanců zdůraznil, že USA musejí více naslouchat svým spojencům. Ve svém projevu se zabýval zejména současnou mezinárodní situací v souvislosti s krizí kolem Iráku a Severní Koreje, došlo ale i na další globální problémy.
 

Blair, který doma v Británii čelí kritice, že jen plní rozkazy amerického prezidenta Bushe, totiž využil projevu k apelu na USA.

"Problém, který lidé mají se Spojenými státy, není v tom, že by nepovažovali zbraně hromadného ničení a terorismus za vážné problémy. Chtěli by ale vědět, že USA chápou, že ostatní témata, jako je Blízký Východ, světová chudoba a globální oteplování jsou také vážné problémy," uvedl britský premiér.

USA se pod vedením republikánského prezidenta Bushe odmítly připojit ke Kjótskému protokolu, ve kterém se vyspělé země světa zavazují snížit své emise skleníkových plynů. Spojené státy jsou přitom největším světovým producentem těchto plynů.


reklama

 
Radek Svítil

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist