https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/transgas-uzavrel-kontrakt-se-severoceskou-plynarenskou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Transgas uzavřel kontrakt se Severočeskou plynárenskou

21.12.2001 12:26 | PRAHA (ČIA)
Dlouhodobý kontrakt zaručující stabilní cenu za dodávky zemního plynu v příštích 10 letech uzavřela jako první regionální distribuční společnost se společností Transgas Severočeská plynárenská. Získala tak výhodnější platební podmínky a minimalizovala rizika spojená s nákupem plynu krátkodobými smlouvami. Inovovaná nabídka odběratelských smluv Transgas koresponduje se současným evropským trendem. "I na nejliberálnějších trzích ve Velké Británii tvoří dlouhodobé obchody téměř 90 procent všech realizovaných," řekl ČIA obchodní ředitel Transgasu Vladimír Outrata.
 

"Zákazník si sám určuje pro něj optimální smluvní dobu a množství odebíraného plynu. Uzavíráním těchto smluv eliminujeme rizika spojená s našimi dlouhodobými nákupními kontrakty a zároveň směřujeme k liberalizaci trhu s plynem," zdůraznil Outrata. Podle jeho slov chce Transgas uspokojit potřeby a požadavky svých partnerů, proto vytváří smlouvy nového typu na bázi portfolia krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých smluv. .

Množství plynu, prodávaného distribučním společnostem prostřednictvím dlouhodobých smluv, je v současnosti omezené. Transgas může prodávat zemní plyn jen do výše svých existujících nákupních kontraktů. V případě zájmu o smlouvy zaručující dlouhodobou bezpečnost a stabilitu dodávek plynu za standardně zvýhodněnou cenu, které by přesahovaly současné kapacity, je vedení Transgasu připraveno jednat o rozšíření kapacit.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist