https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tranzitni-dopravy-se-plzen-muze-zbavit-do-tri-let
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tranzitní dopravy se Plzeň může zbavit do tří let

26.10.2001 18:53 | PLZEŇ (ČIA)
Dohodu s majiteli posledních tří pozemků, u nichž hrozilo nebezpečí jednání o vyvlastnění, se podařilo uzavřít Ředitelství silnic a dálnic ČR. Novinářům dnes to potvrdil ředitel výstavby Ředitelství silnic a dálnic ČR Petr Laušman. Uzavřením dohody lze urychlit stavbu dálničního obchvatu Plzně v úseku mezi Ejpovicemi a Černicemi a odklonit tranzitní dopravu z Plzně už v roce 2003.
 

Smlouvy s trojicí majitelů pozemků jsou podle Laušmana před podpisem. Ředitelství silnic a dálnic hodlá hned poté požádat ministerstvo dopravy a spojů o vydání generálního stavebního povolení pro více než dvacetikilometrový úsek dálnice. Další vývoj závisí na tom, zda se někdo proti stavebnímu povolení odvolá. "Pokud ne, mohli bychom začít stavět ještě letos a dálnice by mohla být ve zmíněném úseku průjezdná alespoň ve dvou pruzích v červnu 2003," dodal Laušman. Ve stejném roce má být dokončen i rozestavěný úsek obchvatu mezi Sulkovem a Útušicemi.

Kdy se podaří získat všechny potřebné pozemky a postavit nejproblematičtější, střední úsek dálnice u vrchu Valík, zatím není jasné. Po dokončení krajních částí obchvatu ale už bude možné převést tranzitní dopravu z Plzně na zdejší takzvanou vojenskou silnici.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist