https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trasu-c-zprovozni-v-listopadu-na-trase-b-utopene-soupravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřTrasu C zprovozní v listopadu, na trase B utopené soupravy

10.9.2002 19:16 | PRAHA (EkoList)
Zatímco na trase B ve stanici Florenc pražského metra ještě neskončilo odčerpávání vody, na trase C dělníci pilně odvážejí suť. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPHMP) by tuto trasu rád zprovoznil ještě v listopadu před summitem NATO v Praze. Novinářům to dnes při prohlídce zatopené stanice Florenc sdělila tisková mluvčí DPHMP Michaela Kuchařová.
 

Přestože ve stanici zatím zůstává přibližně 90 centimetrů vody nad úrovní nástupiště, i zde už byly pod dohledem Policie ČR otevřeny staniční tlakové uzávěry. Odborníci DPHMP nyní zjišťují újmy, které povodně způsobily jak na zařízení stanice, tak na dvou soupravách, které zde uvízly. Podle Kuchařové jde naštěstí prý o dvě nejstarší soupravy pražského metra, které tak jako tak čekala oprava.

Jak tvrdí Kuchařová, všechny staniční tlakové uzávěry byly včas a správně uzavřeny. Jejich postupné otevírání se uskutečnilo vždy za asistence policie. „Neprokázaly se tedy jakékoliv spekulace o tom, že uzávěry nebyly uzavřeny," uvedla Kuchařová. Voda by podle ní měla být i z těch nejhlubších částí vyčerpána během následujících pěti dnů. Na Florenci se drží dlouho, neboť sem stéká i z ostatních vyčerpávaných stanic.

Zasedání NATO se v Praze uskuteční 20. a 21. listopadu.

Zatopená souprava ve stanici Florenc Zatopená souprava ve stanici Florenc Zatopená stanice Florenc Celá stanice Florenc trasy B je pokryta blátem
Stanice Florenc trasy C Stanice Florenc trasy C
Stanice Florenc trasy C
Mluvčí DPHMP Michaela Kuchařová

Foto: Jan Stejskal/EkoList


reklama

 
Jan Stejskal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist