https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/treti-zmena-jizdniho-radu-ceskych-drah-prinasi-radu-uprav
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Třetí změna Jízdního řádu Českých drah přináší řadu úprav

26.1.2002 11:25 | PRAHA (ČIA)
Větší počet úprav než v předchozích obdobích přinese třetí změna Jízdního řádu Českých drah 2001/2002, která vstoupí v platnost v neděli 27. 1. 2002. To je zapříčiněno jednak o půl roku delším obdobím platnosti stávajícího jízdního řádu a jednak probíhající výlukovou činností především v Praze a okolí. ČIA to potvrdil Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

V souvislosti s rekonstrukcí železničních mostů v Praze hlavním nádraží došlo již v minulém roce k odklonu některých vlaků dálkové dopravy ve směru do hlavního města přes Prahu-Malešice. Některé z těchto spojů budou nyní zastavovat v železniční stanici Praha-Vršovice. V několika případech se přestupem v Praze-Vršovicích získá výhodnější spojení ve směru na Benešov a České Budějovice.

Stavební práce na modernizaci železničního koridoru si vyžádají dopolední výluku obou kolejí na trati mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Z tohoto důvodu nepojede rychlík R 440/441 Vsacan z Chebu do Žiliny přes Prahu-Holešovice a Ústí nad Labem-západ, ale přes Plzeň. Omezení se týká také dopoledních osobních vlaků mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Poslední osobní vlak z Prahy nebude na tuto trať vyjíždět z hlavního nádraží v 0.07 hodin, ale již ve 23.50 hodin z nádraží v Holešovicích.

V dálkové mezistátní dopravě pojedou vlaky EuroCity Antonín Dvořák a Johann Gregor Mendel na trati Praha - Brno - Břeclav - Vídeň nyní celoročně, a to denně a bez omezení. V souvislosti s tím dochází ke změně u vnitrostátního rychlíku R 871, který pojede v trase Česká Třebová - Brno-hlavní nádraží. V regionální příhraniční dopravě dochází k drobným změnám na trati 825 Karlovy Vary - Potůčky - Zwickau. Po rekonstrukci tratě na německé straně se mění i přípojné vlaky z Johanngeorgenstadtu do Zwickau a zpět.

K desítkám drobných změn v jízdě vlaků dochází ve vnitrostátní dopravě. Podle Tesaře nedochází k žádnému většímu rušení spojů, mění se pouze jízdní doby některých vlaků či časy jejich odjezdů. Naopak na některých tratích jako například mezi Českým Brodem a Prahou se zavádějí nové vlaky. "Změny svého jízdního řádu hlásí i soukromí dopravci a to jak na Jindřichohradeckých místních dráhách tak například na trati z Trutnova do Svobody nad Úpou nebo ze Šumperka do Koutů nad Desnou," dodal Tesař.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist